Mijn verhaal

Ik ben Nathalie, een kinesitherapeute met een bijzondere passie voor relaxatie en meditatie.

Wie ben ik?

Ik ben Nathalie Haazen, kinesitherapeute met een bijzondere passie voor relaxatie en meditatie. Ik ontdekte in het begin van mijn loopbaan hoe groot de impact van stress op een lichaam kan zijn. Die connectie leer je niet op de schoolbanken, maar moet je zelf ervaren. Uit nieuwsgierigheid verdiepte ik me in de relatie tussen lichaam en geest. Ik schoolde me bij tot relaxatietherapeute en oefende de verschillende methodes op mezelf. Ik herinner me nog steeds hoe verbaasd ik was over het effect op mijn lichaam én geest. Intussen zijn we 27 jaar en tal van specialisaties verder. Omdat geen twee situaties hetzelfde zijn, blijf ik me voortdurend bijscholen.

Als relaxatietherapeute, sofrologe en mindfulnesstrainer is het mijn missie om relaxatie en meditatie toegankelijk te maken voor iedereen. In een wereld waar burn-outs en stressmomenten elkaar opvolgen met de regelmaat van de klok is het belangrijker dan ooit om met stress te kunnen omgaan. Dagdagelijkse spanningen wegen op ons lichaam – vaak zonder dat we het zelf doorhebben. Sta jij vaak stil bij de oorzaak van je slapeloosheid, hoofdpijn of maagklachten? Gelukkig is de plek van je klachten meteen ook de sleutel tot de oplossing. Om bewust in rust te zijn, heb je niet veel meer nodig dan je eigen lichaam en de goesting om aan de slag te gaan. Al is een comfortabele jogging af en toe ook wel handig.

Opleiding: Kinesitherapie Coloma-Instituut Mechelen
Ervaring op de teller: 31 jaar, zowel zelfstandig als bij UZA en CM Antwerpen
Specialisaties: O.a. relaxatietherapie, aromatherapie, haptonomie, spanningshoofdpijn, sofrologie, mindfulness, coaching en kritische ontwikkelingsbegeleiding.

Waarom bewust in rust?

De rode draad in mijn praktijk is tot rust komen. Welke stappen we daarvoor zetten, verschilt van persoon tot persoon. Daarom starten we steeds met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Zo stem ik alle sessies af op jouw verhaal.

We kijken naar jouw persoonlijke stressprofiel en nemen ook je ontspanningsmomenten onder de loep: word je wel écht chill van Netflix & chill? Is je ontspanning niet onbewust een inspanning? We brengen mogelijke valkuilen in kaart en zoeken je sterke kanten. Ik verduidelijk het verschil tussen ontspannen en relaxeren en spreek steeds klare taal.

We gaan samen op zoek naar haalbare rustmomenten. Ik begeleid je bij oefeningen en methodes op maat van jouw levensstijl. Nog een plus? Je hebt helemaal niets nodig om de oefeningen uit te voeren. Behalve je eigen lichaam en geest. Gelukkig heb je die steeds op zak. Zo kan je de verworven technieken overal toepassen, waar en wanneer de stress ook opduikt.

Bij bewust in rust is niets een must. Eén van mijn kernwaarden is dat er geen deadlines zijn. Die zijn er in het leven al genoeg. In mijn praktijk doen we alles op eigen tempo: je leert loslaten, accepteren wat je toch niet kan veranderen en terugschakelen wanneer nodig.
Écht ontspannen, door het niksen een bewuste invulling te geven.

Klaar om bewust tot rust te komen?

Wil jij opnieuw genieten van een nachtrust zonder gepieker?